Concerten Eenigenburg

Wij heten u graag welkom in Eenigenburg. In het oude kerkje in Eenigenburg (uit 1792) worden sfeervolle concerten verzorgd door enthousiaste musici. De kerk, die op een terp uit de 14e eeuw is gebouwd, heeft o.a. een preekstoel uit 1698, een koorhekje uit 1770 , een uniek orgel, gebouwd door Schölgens van de Rottekade 49 in Rotterdam en in de kerk geplaatst in 1876; een kerkklok uit 1543.

De concerten zijn op zondagmiddag van 15 tot 16 uur. We raden u aan om op tijd aanwezig te zijn, gezien de enorme belangstelling. De deur is open vanaf 14.30 uur, en gaat dicht als de kerk vol is. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Aan de uitgang is een collecte.

CONCERTEN januari tot juli 2024

datum

wat

wie

14  jan

Winterconcert met sfeervolle pianoklanken van Franse en Engelse impressionisten met een vleugje romantiek.

 

Roel Praas

  4 febr

Jazz-standards oa uit het “Great American Songbook  “, bestaande uit swingende snelle nummers afgewisseld met rustige ballads en Latin nummers .

Yessfriends

25 feb

Liedjes om van te houden in meerdere talen met o.a. gitaar, contrabas, toetsen. Covers, maar anders dan het origineel 

 

SimoneZ en Marcel

17 maart

Nederlanders gedichten. Kopland. Vasalis of Lucebert. En anderen. Voor twee stemmen ( man en vrouw)en klassieke gitaar begeleiding

Grensland trio

24 maart

Zwevend tussen akoestisch en elektronisch, hun songs gaan over het leven, de liefde en de botsing tussen gevoel en verstand.

Raoul & the Wiseman

7 april

Op reis  naar Ierland, Schotland, Galicië en Bretagne met jigs en reels en prachtige, vaak melancholische liederen.

Ar Keltia

28 april

Veul Westfries uit ’t Frans!! .Uitleg, zang, gedichten en hoe mooi ken ’t klinke.

 

Westfriese Skroiversgroep Langedoik ien!

 

26 mei

Een klein uurtje vrolijke muziek voor orgel en hobo.

Maud Sauer en Thea Riesebos.

16 juni

Alle registers open met Dennis en Frank

Frans Bakker en Dennis van der Heijde

 

Wilt u uw auto parkeren aan één kant van de Surmerhuizerweg? Bij de kerk is één invalidenparkeerplaats. Wilt u ook de andere plaatsen bij de kerk vrijhouden voor mensen die echt slecht ter been zijn?

Adres: N.H. Kerk Surmerhuizerweg 29 1744 JB Eenigenburg. Kerkeenigenburg@hotmail.com. Voor nadere info: 0224 298101  of www.PGSchagen.nl

 

   

Een multifunctionele Kerk.

Van  10 juli tot en met 28 augustus is er om 1030 een Onderwegkerk dienst.

Naast de diensten “tussen Kerk en Kunst” vinden er ook concerten plaats en is het kerkje een “trouwzaal”van de Gem. Harenkarspel.
Maar er is meer mogelijk. Je kunt n.l.denken aan familie-bijeenkomsten,jubilea,een uitvaart.

Ook voor muziekopnamen is de kerk heel geschikt;het is een heel rustige plek. Er is ook een piano aanwezig,die gebruikt kan worden.
Al met al een prachtige plek,die erom vraagt vaker gebruikt te worden. De huur is: 75 euro per dagdeel.( in de winter een toeslag van 25 euro)
Interesse in huur van het kerkje?