Concerten Eenigenburg

Wij heten u graag welkom in Eenigenburg. In het oude kerkje in Eenigenburg (uit 1792) worden sfeervolle concerten verzorgd door enthousiaste musici. De kerk, die op een terp uit de 14e eeuw is gebouwd, heeft o.a. een preekstoel uit 1698, een koorhekje uit 1770 , een uniek orgel, gebouwd door Schölgens van de Rottekade 49 in Rotterdam en in de kerk geplaatst in 1876; een kerkklok uit 1543.

De concerten zijn op zondagmiddag van 15 tot 16 uur. We raden u aan om op tijd aanwezig te zijn, gezien de enorme belangstelling. De deur is open vanaf 14.30 uur, en gaat dicht als de kerk vol is. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Aan de uitgang is een collecte.

 

Datum

Soort concert

Uitvoerenden

4 sept

Orgel en blokfluit

Sebastiaan Schippers bespeelt het orgel en Jelte de Jong speelt op de blokfluit.

25sept.

Gitaar en zang

Always on my mind bestaat uit zangeressen Manon en Sascha Heddes, dwarsfluitiste Marjolein ten Cate en pianist/gitarist/zanger Jan Valkenier. Zij zingen en spelen met veel plezier de mooiste liedjes en muziekstukken van vroeger en nu

16okt.

Dixieland

Just Old Dix, lekker swingen in de kerk.

6 nov.

Iers, schots en scheef

Nieuw programma BODHI & TITUS: ON CELTIC ROADS!

27nov.

Zang en gitaar

Op weg naar kerst” met zangeressen die “Lekker zingen” en gitarist Robbert Smit

 

18 dec

Wintermiddag

Muzikale winterviering door en voor Eenigenburgers, m.m.v. Het Eenigenburgs Gemengd Koor en jong talent. Gezellig en verrassend!

Wilt u uw auto parkeren aan één kant van de Surmerhuizerweg? Bij de kerk is één invalidenparkeerplaats. Wilt u ook de andere plaatsen bij de kerk vrijhouden voor mensen die echt slecht ter been zijn?

Adres: N.H. Kerk Surmerhuizerweg 29 1744 JB Eenigenburg. Kerkeenigenburg@hotmail.com. Voor nadere info: 0224 298101  of www.PGSchagen.nl

 

 

 

    Een multifunctionele Kerk

Van  10 juli tot en met 28 augustus is er om 1030 een Onderwegkerk dienst.

Naast de diensten “tussen Kerk en Kunst” vinden er ook concerten plaats en is het kerkje een “trouwzaal”van de Gem. Harenkarspel.
Maar er is meer mogelijk. Je kunt n.l.denken aan familie-bijeenkomsten,jubilea,een uitvaart.

Ook voor muziekopnamen is de kerk heel geschikt;het is een heel rustige plek. Er is ook een piano aanwezig,die gebruikt kan worden.
Al met al een prachtige plek,die erom vraagt vaker gebruikt te worden. De huur is: 75 euro per dagdeel.( in de winter een toeslag van 25 euro)
Interesse in huur van het kerkje?